Vliv startérové kultury na vybrané parametry modelových vzorků fermentovaných masných výrobků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv startérové kultury na vybrané parametry modelových vzorků fermentovaných masných výrobků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv startérové kultury na vybrané parametry modelových vzorků fermentovaných masných výrobků
Autor: Illík, Antonín
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřená na výrobu fermentovaných masných výrobku a po dobu zrání na vývoj startérových kultur ve výrobcích pomocí mikrobiologického rozboru. Ve fermentovaných masných výrobcích byly sledovány především tyto indikátorové skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, počet mléčných tyčinek, stafylokoků, kvasinek a plísní a koliformních bakterií. Hlavním cílem této práce bylo v pravidelných intervalech kontrolovat mikrobiologické změny pomocí kultivace vzorků na živných půdách. U modelových vzorků o menším průměru byl zaznamenán rychlejší růst mikroorganismů. Modelové vzorky zaočkované kontrolní kulturou LHP-DRY (Pediococcus acidilactici a Pediococcus pentosaceus) vykazovaly během kultivace nejnižší počet mezofilních aerobních a fakultativně anaerobních mikroorganismů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50791
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
illík_2022_dp.pdf 2.006Mb PDF Zobrazit/otevřít None
illík_2022_op.pdf 845.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
illík_2022_vp.pdf 828.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet