Mikroflóra spontánně kvašených piv

DSpace Repository

Language: English čeština 

Mikroflóra spontánně kvašených piv

Show full item record

No preview available
Title: Mikroflóra spontánně kvašených piv
Author: Horáková, Agáta
Advisor: Lorencová, Eva
Abstract: Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mikroflóry spontánně kvašených piv, nejčastěji tedy lambických piv, které se vaří v Belgii. Cílem této práce bylo vytvořit přehled mikroflóry v určitých fázích procesu fermentace produktu a důvodu jejich přítomnosti. Proces fermentace byl rozdělen do čtyř základních fázích, kde v každé fázi se vyskytuje jiná mikroflóra přispívající ke konečné chuti a aroma piva. Bakalářská práce dále popisuje způsoby izolace a identifikace mikroorganizmů a dostupný sortiment na českém a evropském trhu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50856
Date: 2021-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
horáková_2022_dp.pdf 1.994Mb PDF View/Open None
horáková_2022_op.pdf 940.1Kb PDF View/Open None
horáková_2022_vp.pdf 820.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account