Termostabilita rtěnky a balzámu na rty

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Termostabilita rtěnky a balzámu na rty

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Termostabilita rtěnky a balzámu na rty
Autor: Páterová, Adriana
Vedoucí: Lehocký, Marián
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá termostabilitou rtěnek a balzámů na rty. V teoretické části jsou popsány jednotlivé stupně výroby rtěnek a balzámů na rty, jejich historické využití a obecné složení včetně ingrediencí, z nichž přípravky sestávají. Následuje charakterizace rtěnky z fyzikálně chemického hlediska jako disperzní soustavy a popis termostability přípravků na rty. Praktická část popisuje vybrané metody testování termostability celkem 14 přípravků na rty (7 rtěnek a 7 balzámů na rty) od odlišných výrobců a pohybujících se v různé cenové kategorii. U vzorků byla měřena teplota tání, hodnocena stabilita při fluktuaci teploty a za zvýšené teploty a na závěr byla provedena analýza vzorků pomocí metody DSC.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51618
Datum: 2022-02-25
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: Biomateriály a kosmetika


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
páterová_2022_dp.pdf 3.060Mb PDF Zobrazit/otevřít None
páterová_2022_op.pdf 890.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
páterová_2022_vp.pdf 816.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet