Urychlená oxidace vzorků kosmetického a potravinářského průmyslu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Urychlená oxidace vzorků kosmetického a potravinářského průmyslu

Show full item record

No preview available
Title: Urychlená oxidace vzorků kosmetického a potravinářského průmyslu
Author: Hudečková, Jana
Advisor: Rudolf, Ondřej
Abstract: Tato diplomová práce se zaměřuje na postupy, kterými se sleduje oxidační stabilita v olejích, potravinách a u kosmetických přípravků. V teoretické části je popsána oxidační stabilita, proč je důležité ji sledovat a jak ji lze ovlivnit. Následně jsou shrnuty nejčastější metody stanovení oxidace u vybraných analytů. Praktická část práce se věnuje možnostem využití přístroje Professional Rancimat 892, který pracuje metodou zrychlených podmínek oxidace. Konkrétně jsou sledovány vztahy chemického složení, navážky vzorku a různých teplot při vystavení oxidačnímu procesu. Součástí byla také u vybraných vzorků příprava methylesterů a stanovení složení mastných kyselin pomocí plynové chromatografie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/53540
Date: 2023-02-01
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Discipline: -


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
hudečková_2023_dp.pdf 2.649Mb PDF View/Open None
hudečková_2023_op.pdf 737.5Kb PDF View/Open None
hudečková_2023_vp.pdf 733.7Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account