Urychlená oxidace vzorků kosmetického a potravinářského průmyslu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Urychlená oxidace vzorků kosmetického a potravinářského průmyslu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Urychlená oxidace vzorků kosmetického a potravinářského průmyslu
Autor: Hudečková, Jana
Vedoucí: Rudolf, Ondřej
Abstrakt: Tato diplomová práce se zaměřuje na postupy, kterými se sleduje oxidační stabilita v olejích, potravinách a u kosmetických přípravků. V teoretické části je popsána oxidační stabilita, proč je důležité ji sledovat a jak ji lze ovlivnit. Následně jsou shrnuty nejčastější metody stanovení oxidace u vybraných analytů. Praktická část práce se věnuje možnostem využití přístroje Professional Rancimat 892, který pracuje metodou zrychlených podmínek oxidace. Konkrétně jsou sledovány vztahy chemického složení, navážky vzorku a různých teplot při vystavení oxidačnímu procesu. Součástí byla také u vybraných vzorků příprava methylesterů a stanovení složení mastných kyselin pomocí plynové chromatografie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/53540
Datum: 2023-02-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
hudečková_2023_dp.pdf 2.649Mb PDF Zobrazit/otevřít None
hudečková_2023_op.pdf 737.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
hudečková_2023_vp.pdf 733.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet