Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Prucková, Zdeňka
dc.contributor.author Dubinová, Hana
dc.date.accessioned 2023-12-20T13:25:23Z
dc.date.available 2023-12-20T13:25:23Z
dc.date.issued 2022-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/54162
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá studiem vazebných poměrů mezi cyklodextrinovými makrocykly s vybranými ligandy metodou isotermální titrační mikrokalorimetrie. Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na cyklodextriny, jejich vlastnosti a využití, dále se zabývá metodou isotermální titrační mikrokalorimetrie a supramolekulární chemii. Cílem experimentální části bylo za pomoci isotermální titrační mikrokalorimetrie stanovit termodynamické parametry inkluzního komplexu mezi vybranými ligandy a uvedenými cyklodextriny.
dc.format 49 s
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject cyklodextrin cs
dc.subject isotermální titrační mikrokalorimetr cs
dc.subject hostitel-host cs
dc.subject cyclodextrin en
dc.subject isothermal titration microcalorimeter en
dc.subject host-guest en
dc.title Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
dc.title.alternative Determination of Thermodynamic Parameters of Selected Cyclodextrin or Cucurbituril Complexes by Using Isothermal Titration Microcalorimetry
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kovář, Michal
dc.date.accepted 2023-06-13
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the study of binding ratios between cyclodextrin macrocycles with selected ligands by isothermal titration microcalorimetry. The theoretical part of the bachelor thesis focuses on cyclodextrins, their properties and applications, and also deals with the method of isothermal titration microcalorimetry and supramolecular chemistry. The aim of the experimental part was to determine the thermodynamic parameters of the inclusion complex between selected ligands and cyclodextrins by means of isothermal titration microcalorimetry.
dc.description.department Ústav chemie
dc.thesis.degree-discipline Chemie a analýza potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Chemistry and Analysis en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Technologie a hodnocení potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology and Assessment en
dc.identifier.stag 64642
dc.date.submitted 2023-05-19


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
dubinová_2023_dp.pdf 2.462Mb PDF Zobrazit/otevřít None
dubinová_2023_op.pdf 295.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
dubinová_2023_vp.pdf 166.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet