Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Autor: Nedbalová, Kateřina
Vedoucí: Kůrová, Vendula
Abstrakt: Diplomová práce se zabývala vlivem různých homogenizačních tlaků na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček. Teoretická část popisuje obecnou charakteristiku tavených sýrových omáček, vysvětluje princip vysokotlaké homogenizace a možnost jejího využití v mlékárenství, a také vliv homogenizace na funkční vlastnosti těchto omáček. V praktické části byly nejprve vyrobeny modelové vzorky tavených sýrových omáček, následně byl na vzorky aplikován homogenizační tlak a závěrem byla provedena analýza vybraných vlastností jednotlivých modelových vzorků.
URI: http://hdl.handle.net/10563/54716
Datum: 2024-01-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
nedbalová_2024_dp.pdf 1.532Mb PDF Zobrazit/otevřít None
nedbalová_2024_op.pdf 254.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
nedbalová_2024_vp.pdf 735.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet