Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády
Autor: Ležáková, Iva
Vedoucí: Šebestíková, Romana
Abstrakt: Bakalářská práce zkoumá vztahy mezi původem kakaových bobů a vlastnostmi vyrobené čokolády. Teoretická část se zaměřuje na popis surovin používaných při výrobě čokolád, na proces pěstování kakaovníku pravého (Theobroma cacao.). Dále podrobně popisuje výrobu čokolády pomocí tradičních metod. V praktické části bylo provedeno senzorické hodnocení, které mělo za cíl zjistit, zda čokolády vyrobené ze směsí kakaových bobů pocházejících z různých zemí vykazují odlišné vlastnosti. Pro výrobu čokolády byly použity směsi kakaových bobů ze dvou různých zemí, z nichž byly vyrobeny vzorky 100 % a 70 % čokolády.
URI: http://hdl.handle.net/10563/55185
Datum: 2024-01-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
ležáková_2024_dp.pdf 2.731Mb PDF Zobrazit/otevřít None
ležáková_2024_op.pdf 833.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
ležáková_2024_vp.pdf 842.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet