Prášková reologie práškových mléčných výrobků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Prášková reologie práškových mléčných výrobků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Prášková reologie práškových mléčných výrobků
Autor: Sovková, Irena
Vedoucí: Lapčík, Lubomír
Abstrakt: V teoretické části diplomové práce jsou popsány práškové materiály využívané v potravinářství. Jsou specifikovány rostlinné náhražky mléka, využívané zejména pro přípravu instantních nápojů. Dále jsou diskutovány metody práškové reologie vztahující se k měření příslušných potravinářských matric. V praktické části diplomové práce jsou zkoumány tokové křivky práškových vzorků mléka, kaseinátu sodného a rostlinných náhražek mléka s využitím práškového reometru. Pro jednotlivé vzorky jsou naměřeny a porovnány následující reologické parametry: kohezivita, mez kluzu, hlavní napětí, menší konsolidační napětí, index toku, vnitřní úhel tření, objemová hmotnost. Výsledky jsou graficky vyjádřeny ve formě tokových křivek a Mohrových kružnic napětí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/56468
Datum: 2024-01-01
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
sovková_2024_dp.pdf 3.958Mb PDF Zobrazit/otevřít None
sovková_2024_op.pdf 242.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
sovková_2024_vp.pdf 734.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet