Přídavek definovaných stabilizátorů na jakost tvarohových koláčů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Přídavek definovaných stabilizátorů na jakost tvarohových koláčů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Přídavek definovaných stabilizátorů na jakost tvarohových koláčů
Autor: Miklová, Libuše
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: Práce je především praktického charakteru. Zabývá se výrobou domácích svatebních koláčků. Hlavně jde o porovnání kvality tvarohu, konkrétně zabránění uvolňování syrovátky s použitím vhodného stabilizátoru. Dosud byla výroba realizována bez přídavku stabilizátoru, což zhoršovalo senzorickou jakost koláčů. Dále zde popisuji fyzikální i chemické vlastnosti mouky, porovnání pšeničné a žitné mouky a jejich použití při pekárenské výrobě. Složení použitých surovin je popsáno do podrobností. Zmiňuji se také o tom, že stabilizátory jsou vyrobeny z modifikovaných škrobů používaných v pekárenském průmyslu. Část bakalářské práce se věnuje i chemickým a biochemickým změnám v kvasech a těstech při výrobě pečiva.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6031
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 8011


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
miklová_2008_bp.pdf 8.313Mb PDF Zobrazit/otevřít
miklová_2008_vp.doc 44.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
miklová_2008_op.doc 51.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet