Možnosti stanovení L-tryptofanu v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti stanovení L-tryptofanu v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti stanovení L-tryptofanu v potravinách
Autor: Vaculová, Jana
Vedoucí: Kráčmar, Stanislav
Abstrakt: V bakalářské práci jsou uvedeny způsoby stanovení tryptofanu v potravinách. Je poukázáno na vlastnosti jednotlivých aminokyselin se zaměřením na tryptofan. Jsou popsány analytické metody stanovení tryptofanu z pohledu přípravy a hydrolýzy biologických materiálů, její stanovení střednětlakou a vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií HPLC. Rovněž je poukázáno na význam tryptofanu jako výchozí látky při biosyntéze řady důležitých látek, např. serotoninu a nikotinamidu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/6747
Datum: 2008-08-06
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 5438


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
vaculová_2008_bp.pdfZablokované 1.894Mb PDF
vaculová_2008_vp.doc 25Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
vaculová_2008_op.doc 50.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet