Mikrobiologická jakost hermeticky uzavřených dlouhodobě skladovaných tavených sýrů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Mikrobiologická jakost hermeticky uzavřených dlouhodobě skladovaných tavených sýrů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Pleva, Pavel
dc.date.accessioned 2010-07-17T02:39:31Z
dc.date.available 2010-07-17T02:39:31Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7360
dc.description.abstract Ve své práci jsem se zaměřil na sledování mikrobiální jakosti vybraných tavených sýrů. Vzorky tavených sýrů byly hermeticky uzavřeny a dlouhodobě skladovány při různých tep-lotách. Ve vzorcích tavených sýrů byly sledovány zejména celkové počty mikroorganismů, sporulující mikroorganismy, potenciálně patogenní mikroorganismy a mikroorganismy, které mohou měnit technologické vlastnosti tavených sýrů. Stanovení byla provedena kul-tivačními metodami, specifickými pro dané druhy mikroorganismů. Dále byly použity identifikační testy a metody pro vybrané druhy mikroorganismů se specifickými vlastnost-mi. cs
dc.format 40 s., 7 s. příloh cs
dc.format.extent 1420814 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Tavené sýry cs
dc.subject mikroorganizmy cs
dc.subject identifikace cs
dc.subject Processed cheese en
dc.subject microorganism en
dc.subject identification en
dc.title Mikrobiologická jakost hermeticky uzavřených dlouhodobě skladovaných tavených sýrů cs
dc.title.alternative Microbial quality of long time stored processed cheeses en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Prodělalová, Jana
dc.date.accepted 2008-06-16
dc.description.abstract-translated The aim of my work is focused on a mikrobiology quality of model samples of processed cheese. The samples of processed cheese were long-time stored at different temperatures. All samples were hermetical. The microbiology analysis comprised determination of total numer of microorganisms, spore-forming microorganisms, pathogenic microorganisms changing technological properties of processed cheese. The determinations were realised by cultivation methods, identification tests and by methods which are specific for characte-ristic microorganisms en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7723
dc.date.assigned 2007-11-19
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
pleva_2008_bp.pdf 1.354Mb PDF View/Open
pleva_2008_vp.doc 33.5Kb Microsoft Word View/Open
pleva_2008_op.doc 63.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account