Využití probiotických mikroorganizmů při produkci fermentovaných mléčných výrobků

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití probiotických mikroorganizmů při produkci fermentovaných mléčných výrobků

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití probiotických mikroorganizmů při produkci fermentovaných mléčných výrobků
Autor: Žižková, Zuzana
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Bakalářská práce teoreticky popisuje výrobu zakysaných mléčných výrobků a možnosti využití probiotických kmenů při jejich výrobě. Definuje pojem probiotické mikroorganismy a popisuje mechanismus účinku probiotik a prebiotik na lidské zdraví. Srovnává vhodnost konzumace zakysaných mléčných výrobků s probiotickými kulturami a probiotických preparátů. Charakterizuje bakterie mléčného kvašení a popisuje vlastnosti čistých mlékařských kultur.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7497
Datum: 2008-06-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 7832


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
žižková_2008_bp.pdf 570.7Kb PDF Zobrazit/otevřít
žižková_2008_vp.doc 32.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
žižková_2008_op.doc 77Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet