Studium proteinového profilu vybraných mléčných produktů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Studium proteinového profilu vybraných mléčných produktů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Studium proteinového profilu vybraných mléčných produktů
Autor: Pachlová, Vendula
Vedoucí: Buňková, Leona
Abstrakt: Mléčné proteiny jsou důležitou složkou ve výživě člověka. Proteinový profil byl zjišťován ve čtyřech souborek vzorků: nesterilovaných a sterilovaných tavených sýrech, v tavených sýrech skladovaných za odlišných podmínek po dobu dvou let, v zralém a nezralém kravském mléce (mlezivě) a v sušeném mléce. Pro studium proteinů byla zvolena metoda SDS-PAGE. U sterilovaných tavených sýrů byla prokázána hydrolýza proteinů o molekulové hmotnosti vyšší než 20 kDa. Na intenzitu hydrolýzy měl vliv jak použitý sterilační režim, tak i obsah laktózy v sušině. Podobně tomu bylo i u tavených sýrů skladovaných za odlišných podmínek. Proteinový profil nezralého mléka (mleziva) se v prvních dvou dnech výrazně lišil od ostatních vzorků. Odlišnost byla vykazována v oblasti o vysoké molekulové hmotnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7592
Datum: 2008-05-16
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 8064


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
pachlová_2008_dp.pdf 9.885Mb PDF Zobrazit/otevřít
pachlová_2008_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
pachlová_2008_op.doc 48.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet