Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády.
Zobrazit minimální záznam
dc.contributor.advisor |
Horna, Aleš
|
|
dc.contributor.author |
Zemánek, David
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T05:27:51Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T05:27:51Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7746
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce je seznámení s úpravou kakaových bobu a kakaa pro výrobu hořké čokolády. Obsahem je charakterizovat kakaové boby a kakao k následnému technologickému zpracování. Důraz je kladen na využití hořké čokolády v gastronomii a zhodnocení příznivých vlivů na zdraví člověka. |
cs |
dc.format |
77 s. |
cs |
dc.format.extent |
2823628 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
Kakao
|
cs |
dc.subject |
Kakaové boby
|
cs |
dc.subject |
Čokoláda
|
cs |
dc.subject |
Lecithin
|
cs |
dc.subject |
Kofein
|
cs |
dc.subject |
Theobromin
|
cs |
dc.subject |
Cocoa
|
en |
dc.subject |
Cocoa beans
|
en |
dc.subject |
Chocolate
|
en |
dc.subject |
Lecithin
|
en |
dc.subject |
Caffeine
|
en |
dc.subject |
Theobromine
|
en |
dc.title |
Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády. |
cs |
dc.title.alternative |
Cocoa and its utilisation in production of dark chocolate. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kulichová, Bohumila |
|
dc.date.accepted |
2008-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
The goal of my bachelory work is getting acquainted with modification of cocoa beans and cocoa for production of plain chocolate. The subject-matter is to specify cocoa beans and cocoa for the following technological process. The focus is on utilizing of plain chocolate in gastronomy and summarizing of positive influence for the health of human beings. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7962
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-14 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit minimální záznam