Úprva objemu a jakosti pekařských koblih s použitím přídatných látek a smažicích olejů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Úprva objemu a jakosti pekařských koblih s použitím přídatných látek a smažicích olejů

Show full item record

No preview available
Title: Úprva objemu a jakosti pekařských koblih s použitím přídatných látek a smažicích olejů
Author: Němcová, Alena
Advisor: Pečivová, Pavlína
Abstract: V práci byl sledován vliv přídatných látek přidávaných do pšeničného těsta. Jako přídatné látky byly použity: koblihová směs, monoacylglycerol v různých zastoupeních. Pro tuto práci bylo připraveno pět rozdílných vzorků těsta. Dva vzorky těst obsahovaly rozdílné množství koblihové směsi a další dva byly obohaceny o monoacylglycerol, také v rozdílném množství. Připraveno bylo i kontrolní těsto (bez použití přídatných látek). U všech vzorků těst byly provedeny chemická analýzy. Bylo stanoveno pH a sušina u zkoumaných vzorků těst. Z připravených vzorků těst byly usmaženy koblihy. Kvalita pekařského výrobku byla zkoumána metodami senzorické analýzy. Z výsledků byl určen nejpreferovanější a nejméně preferovaný vzorek koblih. Nejlépe preferovány byly koblihy s přídavky koblihové směsi a nejhůře preferovány byly koblihy s přídavky monoacylglycerolu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/7796
Date: 2009-08-11
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 12500


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
němcová_2009_bp.pdf 1.137Mb PDF View/Open
němcová_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
němcová_2009_op.doc 39Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account