Vliv definovaných přídatných látek na technologické a pekárenské vlastnosti pšeničného těsta

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv definovaných přídatných látek na technologické a pekárenské vlastnosti pšeničného těsta

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv definovaných přídatných látek na technologické a pekárenské vlastnosti pšeničného těsta
Autor: Pečivová, Pavlína
URI: http://hdl.handle.net/10563/8539
Datum: 2009-03-01
Vydavatel: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Počet stran: application/pdf
Dostupnost: Bez omezení


Abstrakt:

V práci byl sledován vliv aditivních látek přidávaných do pšeničného těsta. Použity byly aminokyseliny: L-cystein hydrochlorid monohydrát, L- cystein p.a., glutathion-inaktivované droždí, L-tyrosin, L-threonin, L-tryptofan a dále kyselina L-askorbová a jejich vhodně zvolené kombinace. Homogenita výrobku byla zkoumána metodami dynamické oscilační reometrie, deformačního měření, kapalinové chromatografie a senzorické a chemické analýzy. Cílem bylo zjistit účinek jednotlivých aminokyselin či jejich kombinací na reologické vlastnosti pšeničného těsta, vliv nově zvolených aminokyselin L-tryptofanu a L-threoninu a vhodnost kombinací použitých přídatných látek na změnu viskoelastických vlastností pšeničného těsta.

Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
pečivová_2009_dp.pdf 25.30Mb PDF Zobrazit/otevřít
pečivová_2009_vp.doc 92.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
pečivová_2009_op.zip 329.5Kb Neznámý Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet