Výroba šťáv, nektarů a ovocných nápojů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výroba šťáv, nektarů a ovocných nápojů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Machalová, Magdaléna
dc.date.accessioned 2010-07-17T13:34:48Z
dc.date.available 2010-07-17T13:34:48Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8557
dc.description.abstract Hlavní část této bakalářské práce pojednává o problematice zpracovaní ovoce za účelem výroby nealkoholických nápojů a také o vlastní výrobě těchto nápojů. Zároveň je zde stručně popsán základní rozdíl mezi ovocnou šťávou, nektarem a nápojem. V práci jsou dále uvedeny nejdůležitější vyhlášky a normy pro výrobu nealkoholických nápojů a stručný přehled největších výrobců ovocných šťáv v České republice. Zvláštní pozornost je potom věnována zpracování ovoce, zejména jablek pro výrobu jablečné šťávy a jablečného koncentrátu ve firmě Linea Nivnice, a.s. cs
dc.format 48 s., 21 s. příloh cs
dc.format.extent 4021739 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Ovoce cs
dc.subject nealkoholický nápoj cs
dc.subject ovocná šťáva cs
dc.subject ovocný nektar cs
dc.subject ovocný nápoj cs
dc.subject ovocný koncentrát cs
dc.subject zpracování ovoce cs
dc.subject Linea Nivnice cs
dc.subject a.s. cs
dc.subject Fruit en
dc.subject soft drink en
dc.subject fruit juice en
dc.subject fruit nectar en
dc.subject fruit drink en
dc.subject fruit concentrate en
dc.subject processing fruit en
dc.subject Linea Nivnice en
dc.subject a.s en
dc.title Výroba šťáv, nektarů a ovocných nápojů cs
dc.title.alternative The production of juice, nectars and fruit drinks en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Slanicay, Gabriel
dc.date.accepted 2009-06-11
dc.description.abstract-translated The feature of this bachelor work is about problems in processing fruit due to production of non - alcoholic drinks as well as about own production of these drinks. At the same time is here shortly described the basic difference among fruit juice, nectar and drinks. In this work there are further written most important public notices and specifications for pro-duction non-alcoholic drinks and the sum of the biggest producers of fruit juice in Czech republic. We give a special attention to the presentation of processing fruit, especially ap-ple for production of apple juice and apple concentrate in the firm Linea Nivnice, a.s. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12782
dc.date.assigned 2009-02-23
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
machalová_2009_bp.pdfBlocked 3.835Mb PDF View/Open
machalová_2009_vp.doc 38Kb Microsoft Word View/Open
machalová_2009_op.doc 50Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account