Možnosti náhrady soli v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti náhrady soli v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti náhrady soli v potravinách
Autor: Soukeníková, Jana
Vedoucí: Severová, Marta
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá kuchyňskou solí jako nedílnou součástí výživy všech lidí, od její výroby až po použití. Byly hledány i různé náhrady soli kvůli možnému působení zvýšeného příjmu sodíku na hypertenzi, kdy je NaCl nahrazeno jinými látkami. Tyto náhrady mají i jinou chuť než slanou, proto byla provedena senzorická analýza různých typů soli a náhrad.
URI: http://hdl.handle.net/10563/8580
Datum: 2009-05-28
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 12411


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
soukeníková_2009_bp.pdf 963.1Kb PDF Zobrazit/otevřít
soukeníková_2009_vp.doc 47Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
soukeníková_2009_op.doc 49Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet