Využití dikarboxylových kyselin jako náhrady tavicích solí v tavených sýrech

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití dikarboxylových kyselin jako náhrady tavicích solí v tavených sýrech

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití dikarboxylových kyselin jako náhrady tavicích solí v tavených sýrech
Autor: Kosibová, Natália
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo zjistit, zda je možné vyrobit tavené sýry bez přídavku tavicích solí. Jako náhrada tavicích solí byli použity dikarboxylové kyseliny a soli dikarboxylových kyselin v různých koncentracích. Utavené vzorky byly taveny v laboratorních podmínkách, poté uloženy v chladu a následně senzoricky zhodnoceny. U senzorického hodnocení byla hodnocena homogenita, konzistence a vzhled vzorků. Jako nejlepší vzorek byl hodnocen vzorek taveného sýra s přídavkem 1 a 2 % šťavelanu sodného.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9285
Datum: 2009-05-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 12804


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
kosibová_2009_dp.pdf 2.798Mb PDF Zobrazit/otevřít
kosibová_2009_vp.doc 43Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
kosibová_2009_op.doc 40.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet