Sledování oxidace pokrmových tuků ošetřených jedlými polymerními povlaky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Sledování oxidace pokrmových tuků ošetřených jedlými polymerními povlaky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Sledování oxidace pokrmových tuků ošetřených jedlými polymerními povlaky
Autor: Hepperová, Anna
Vedoucí: Mokrejš, Pavel
Abstrakt: Diplomová práce se v teoretické části zaměřuje na tuky, jako složku potravin a obaly pou-žívané v potravinářském průmyslů. Více pozornosti je věnováno novinkám a trendům v obalovém průmyslu a také biodegradabilním obalům a jedlým povlakům na potraviny. V experimentální části diplomové práce se sledovala oxidace pokrmového tuku (másla) ošetřeného jedlými polymerními povlaky ze škrobo-proteinového hydrolysátu amarantové mouky (obsah sušiny 35 %)s přídavkem 30 % glycerinu a 3 % lecitinu; jeden povlak byl připraven bez antioxidantu a druhý s přídavkem antioxidantu. Cílem práce bylo časové sledování oxidace másla skladovaného při chladírenské teplotě. Sledovalo se peroxidové číslo u másla zabaleného do původního obalu, bez obalu, ošetřeného jedlými polymerními povlaky a zabaleného do papírového obalu potaženého jedlými polymerními povlaky. Dále se sledovaly a hodnotily vlastnosti (rozpustnost, termická analysa) biodegradabilních(a jedlých) filmů připravených ze škrobo-proteinového hydrolysátu amarantové mouky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9313
Datum: 2009-04-30
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav inženýrství polymerů
Studijní obor: Technologie a management
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 10731


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
hepperová_2009_dp.pdfZablokované 1.786Mb PDF
hepperová_2009_vp.doc 54.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
hepperová_2009_op.doc 51.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet