Vliv skladovacích podmínek na nutriční a senzorickou kvalitu hotových pokrmů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv skladovacích podmínek na nutriční a senzorickou kvalitu hotových pokrmů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv skladovacích podmínek na nutriční a senzorickou kvalitu hotových pokrmů
Autor: Ciprysová, Zuzana
Vedoucí: Družbíková, Helena
Abstrakt: Cílem práce bylo zjistit, jaký vliv má doba a teplota skladování na kvalitu sterilovaných hotových pokrmů. Byly zkoumány dvě řady sterilovaných hotových pokrmů. První řadu pokrmů tvořilo Hovězí maso na žampionech, Hovězí maso s rajskou omáčkou a těstovinou, Vepřový guláš a Lečo s párkem. Tyto pokrmy byly skladovány 60 měsíců při teplotě 26 +- 2 °C. Druhá řada pokrmů byla skladována 24 měsíců při teplotě 6 +- 2 °C, 26 +- 2 °C a 37 +- 2 °C. Jednalo se o Vepřové maso s mrkví a bramborem, Vepřový guláš s těstovinami a Pikantní rizoto. Vý-sledky chemických analýz ukázaly, že celkový obsah aminokyselin u vzorků všech pokrmů řady II byl nejvíce ovlivněn při teplotě 37 +- 2 °C. Podmínkami skladování byla ovlivněna jak nutriční hodnota bílkovin. tak i senzorická jakost pokrmů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9468
Datum: 2009-05-13
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 10947


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
ciprysová_2009_dp.pdf 1.315Mb PDF Zobrazit/otevřít
ciprysová_2009_vp.doc 49Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
ciprysová_2009_op.doc 36.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet