Přehled mikroorganismů využívaných v potravinářském průmyslu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Přehled mikroorganismů využívaných v potravinářském průmyslu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Přehled mikroorganismů využívaných v potravinářském průmyslu
Autor: Trnčák, Svatopluk
Vedoucí: Vaňátková, Zuzana
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá mikroorganismy využívanými při výrobě potra-vin. Mikroorganismy jsou zde rozděleny na bakterie, kvasinky a plísně významné v potravinářkém průmyslu. Jednotlivé rody a druhy mikroorganismů jsou blíže charakteri-zovány z hlediska jejich vlastností, výskytu a positivního působení v potravinách. Zmíněné mikroorganismy mají velký význam při výrobě mnoha různých potravin, jako kysané mléčné výrobky, sýry, pekařské výrobky, pivo, víno, ale také k získání enzymů, vitamínů, antimikrobiálních a konzervačních látek potřebných pro potravinářství či jiná odvětví.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9652
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 7763


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
trnčák_2009_bp.pdf 1.075Mb PDF Zobrazit/otevřít
trnčák_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
trnčák_2009_op.doc 48Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet