Enzymatická hydrolýza sacharidů a proteinů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Enzymatická hydrolýza sacharidů a proteinů

Show full item record

No preview available
Title: Enzymatická hydrolýza sacharidů a proteinů
Author: Valenta, Tomáš
Advisor: Holko, Ivan
Abstract: Bakalářská práce je zaměřena na popis enzymatické hydrolýzy sacharidů a proteinů enzymy zvanými hydrolasy, které katalyzují štěpení chemických vazeb za účasti vody. Bakalářská práce obsahuje popis potravinářského využití této hydrolýzy. Principem enzymatické hydrolýzy sacharidů je štěpení alfa- nebo beta-glykosidových vazeb glykosidasami. Hydrolýzu peptidových vazeb proteinů a peptidů katalyzují peptidasy. Bakalářská práce také popisuje izolaci hydrofilních vitaminů použitím příslušných glykosidas či peptidas, v případě lipofilních vitaminů lipas. Obsahuje studie, které popisují využití příslušných hydrolas k izolaci jednotlivých vitaminů a srovnávají použití enzymatické, kyselé či alkalické hydrolýzy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10015
Date: 2009-05-27
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 11075


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
valenta_2009_bp.pdf 1.282Mb PDF View/Open
valenta_2009_vp.doc 40Kb Microsoft Word View/Open
valenta_2009_op.doc 34.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account