Antimikrobiální účinky lysozymu

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Antimikrobiální účinky lysozymu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Zavadilová, Šárka
dc.date.accessioned 2010-07-13T15:36:29Z
dc.date.available 2010-07-13T15:36:29Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/1002
dc.description.abstract Bakalářská práce bude zpracována formou literární rešerše. Popište enzym lysozym. Zaměřte se na jeho chemickou strukturu, přirozený výskyt a antimikrobní vlastnosti. Charakterizujte enzymy, včetně potravinářského hlediska. Uveďte další látky s antimikrobními vlastnostmi, popište inhibiční účinky vybraných látek na potravinářsky významné mikroorganismy. Zaměřte se na strukturu buňky mikroorganismů a mechanismy inhibice růstu antimikrobiálními látkami. cs
dc.format 53 s. cs
dc.format.extent 4487569 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject enzym cs
dc.subject lysozym cs
dc.subject bakterie cs
dc.subject inhibiční efekt antimikrobiálních látek cs
dc.subject enzyme en
dc.subject lysozym en
dc.subject bacteria en
dc.subject conservation en
dc.title Antimikrobiální účinky lysozymu cs
dc.title.alternative The antimicrobial effect of lysozym en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2006-06-21
dc.description.abstract-translated This work will be elaborated as a literary search. The enzyme lysozym will be described with focus on its chemical structure, natural occurrence and antimicrobial characteristics. In next parts will be characterized microorganisms which caused food spoilage with emphasis on potential pathogenic bacteria and their sensitivity to lysozym. The preservative effects of another substances will be described too. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/143 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2263
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade A
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
zavadilová_2006_bp.pdf 4.279Mb PDF View/Open
zavadilová_2006_vp.doc 32.5Kb Microsoft Word View/Open
zavadilová_2006_op.doc 37.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account