Charakteristika a vlastnosti sóji a jiných luštěnin.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti sóji a jiných luštěnin.

Show full item record

No preview available
Title: Charakteristika a vlastnosti sóji a jiných luštěnin.
Author: Václavíková, Kateřina
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Bakalářská práce se zabývá charakteristikou, složením a využitím jednotlivých druhů luš-těnin: hrách, fazol, mungo, čočka, bob, cizrna, a především sója - její popis, složení (bílko-viny, sacharidy, tuky, minerální látky, vitamíny a antinutriční látky), pozitivní účinky na zdraví člověka (působení proti arterioskleróze, osteoporóze, příznakům klimakteria, anti-karcinogenní působení) a na výrobky ze sóji.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10145
Date: 2009-05-28
Availability: Bez omezení
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 12497


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
václavíková_2009_bp.pdf 833.8Kb PDF View/Open
václavíková_2009_vp.doc 46Kb Microsoft Word View/Open
václavíková_2009_op.doc 41Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account