Stanovení základních nutričních charakteristik masa a sledování změn během skladování

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Stanovení základních nutričních charakteristik masa a sledování změn během skladování

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kramářová, Daniela
dc.contributor.author Šánek, Lubomír
dc.date.accessioned 2010-07-18T02:42:18Z
dc.date.available 2010-07-18T02:42:18Z
dc.date.issued 2009-05-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10146
dc.description.abstract Cílem práce bylo stanovení základních nutričních charakteristik masa tj. stanovení obsahu vody, schopnosti masa vázat přidanou vodu, hodnocení čerstvosti masa, stanovení amoniaku, celkového obsahu dusíkatých látek a sledování změn během skladovaní.Vybrané druhy masa (kuřecí, krůtí, vepřové, hovězí) byly zakoupeny v běžné obchodní síti a skladovány v chladničce při teplotě 8 °C po dobu 72 hod a poté až 12 dnů. Dále bylo úkolem stanovit stravitelnost masa enzymatickou hydrolýzou pankreatinem u vybraných druhů, a to v syrovém a vařeném stavu. cs
dc.format 77 s., 2 s. příloh cs
dc.format.extent 1497224 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject maso cs
dc.subject nutriční charakteristika cs
dc.subject skladování cs
dc.subject stravitelnost cs
dc.subject pankreatin cs
dc.subject meat en
dc.subject nutrition characteristics en
dc.subject storage en
dc.subject digestibility en
dc.subject pancreatin en
dc.title Stanovení základních nutričních charakteristik masa a sledování změn během skladování cs
dc.title.alternative Determination of basic nutrition characteristics of meat and monitoring changes during storage en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Gál, Robert
dc.date.accepted 2009-06-02
dc.description.abstract-translated This study is focused on assessing the basic nutritive characteristics of meat, i.e. determi-nation of the water content, the water-holding capacity, the evaluation of freshness, the determination of ammonia and total nitrogenous compounds content and monitoring chan-ges during storage. Selected types of meat (chicken, turkey, pork, beef) were purchased in ordinary distribution chain and stored in a refrigerator at 8°C for 72 hours, after that for 12 days. In addition, enzymatic hydrolysis by pancreatin was used for determination of digestibility of selected meat samples. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 11989
dc.date.assigned 2009-02-17
utb.result.grade A
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
šánek_2009_dp.pdf 1.427Mb PDF View/Open
šánek_2009_op.doc 39.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account