Racionální výživa a její význam pro plnohodnotný život člověka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Racionální výživa a její význam pro plnohodnotný život člověka

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Mynářová, Alena
dc.date.accessioned 2010-07-18T06:20:53Z
dc.date.available 2010-07-18T06:20:53Z
dc.date.issued 2009-08-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10591
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na problematiku racionální výživy a jejího významu pro plnohodnotný život člověka. Zabývá se zásadami racionální výživy, významem jednotlivých živin v potravě. Zaměřuje se na vývoj spotřeby potravin v ČR včetně faktorů ovlivňujících spotřebu potravin. Vymezuje nutriční doporučení pro výživu člověka a možnosti ovlivnění glykémie výživou. cs
dc.format 46s cs
dc.format.extent 956616 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Racionální výživa cs
dc.subject základní živiny cs
dc.subject spotřeba potravin cs
dc.subject nutriční doporučení cs
dc.subject glykemický index cs
dc.subject rational nutrition en
dc.subject individual nutrients in food en
dc.subject food consumption development en
dc.subject nutrition recommendations en
dc.subject glycaemia influenced by nutrition en
dc.title Racionální výživa a její význam pro plnohodnotný život člověka cs
dc.title.alternative "Rational nutrition and its importance for a full-value human life" FBVNO en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2009-09-08
dc.description.abstract-translated The main topic of the bachelor theme is a view of rational nutrition and its importance for a fullvalue human life. In my work I was dealing with principles of rational nutrition, importance of individual nutrients in food. Further, I focused on development of food consumption in the Czech Republic including factors influencing food consumption in general, and then I dealt with the im-pact of nutrition on people's health, nutritional recommendation for human nutrition and possibilities to influence glycaemia by nutrition. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12994
dc.date.assigned 2009-02-19
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
mynářová_2009_bp.pdf 934.1Kb PDF View/Open
mynářová_2009_vp.doc 40.5Kb Microsoft Word View/Open
mynářová_2009_op.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account