Vliv obsahu vlákniny na stravitelnost cereálií a pseudocereálií

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv obsahu vlákniny na stravitelnost cereálií a pseudocereálií

Show full item record

No preview available
Title: Vliv obsahu vlákniny na stravitelnost cereálií a pseudocereálií
Author: Machala, Petr
Advisor: Mišurcová, Ladislava
Abstract: Cereálie a pseudocereálie významně přispívají k světové produkci potravin poskytujících pro lidskou výživu a zdraví potřebné nutriční složky. Jsou také významným zdrojem vlákniny. Diplomová práce se zabývá vlivem obsahu vlákniny na stravitelnost vybraných vzorků cereálií a pseudocereálií. V práci byly stanoveny hodnoty sušiny, popelovin, stravitelnosti a neutrálně-detergentní vlákniny. Stravitelnost byla stanovena in vitro s použitím inkubátoru Daisy po enzymové hydrolýze vzorků pepsinem, pankreatinem a kombinací těchto dvou enzymů. Závislost stravitelnosti na obsahu neutrálně-detergentní vlákniny byla vyhodnocena pomocí statistické analýzy.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10600
Date: 2009-05-19
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 12826


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
machala_2009_dp.pdfBlocked 4.123Mb PDF
machala_2009_vp.doc 36Kb Microsoft Word View/Open
machala_2009_op.doc 51.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account