Změny obsahu vybraných látek v bramborové hlíze během skladovaní.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Změny obsahu vybraných látek v bramborové hlíze během skladovaní.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Černá, Monika
dc.contributor.author Nováková, Radmila
dc.date.accessioned 2010-07-18T07:22:26Z
dc.date.available 2010-07-18T07:22:26Z
dc.date.issued 2009-05-27
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/10702
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá změnou vybraných látek v bramborové hlíze během skladování. Teoretická část je věnována stručnému souhrnu anatomických a chemických vlastností brambor. Dále popisuji faktory ovlivňující obsah sledovaných látek. Pro chemické analýzy byly použity vzorky šesti odrůd a dvou varných typů (AB, A a B), které patřily do tří skupin podle délky vegetační doby (velmi rané, rané a polorané). Cílem bylo sledování vlivu: skladování, varného typu, délky vegetace a kulinářské úpravy na obsah N-látek, aminokyselin a celkového fosforu. cs
dc.format 84 s. cs
dc.format.extent 1197821 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject brambory cs
dc.subject dusíkaté látky cs
dc.subject fosfor cs
dc.subject sušina cs
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject potatoes en
dc.subject nitrogen en
dc.subject phosphorus en
dc.subject solids en
dc.subject amino acids en
dc.title Změny obsahu vybraných látek v bramborové hlíze během skladovaní. cs
dc.title.alternative Changes in content of selected substances in potato tubers during storage. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Otřísal, Petr
dc.date.accepted 2009-06-04
dc.description.abstract-translated Thesis deals with the change of selected substances in potato tubers during storage. The theoretical part is devoted to brief summary of anatomical and chemical characteristics of the potatoes. It further describes factors influencing the content of controlled substances. For the chemical analysis were used samples of six varieties and two types of cooking (AB, A and B), which belonged to three groups according to length of growing period (very early, early and semi). The aim was to monitor the impact of: storing, cooking type, length of vegetation and culinary presentation to the content of N-substances, amino acids and total phosphorus. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12424
dc.date.assigned 2009-02-18
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
nováková_2009_dp.pdfBlocked 1.142Mb PDF View/Open
nováková_2009_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open
nováková_2009_op.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account