Studium konzistence a vybraných jakostních ukazatelů želatinových výrobků v závislosti na trvanlivosti

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Studium konzistence a vybraných jakostních ukazatelů želatinových výrobků v závislosti na trvanlivosti

Show full item record

No preview available
Title: Studium konzistence a vybraných jakostních ukazatelů želatinových výrobků v závislosti na trvanlivosti
Author: Orlová, Veronika
Advisor: Růžičková, Jana
Abstract: V teoretické části se pojednává o druzích a vlastnostech surovin pro výrobu želé. Dále jsou popsány technologie výroby vybraných typů želatinových výrobků. Praktická část diplomové práce se věnuje stanovení refraktometrické sušiny, kyselosti (vy-jádřené jako vitamin C) a jejich změny v průběhu skladování po dobu 8 měsíců. Bylo pro-vedeno senzorické zhodnocení výrobků dle firemních standardů závodu Sfinx. Z naměřených analytických hodnot bylo zjištěno, že během skladování želatinových vý-robků nedochází k úbytku vitaminu C (pouze kolísání hodnot v závislosti na typu želé a technologickém postupu). Sušina se v závislosti na době skladování u vybraných želatino-vých výrobků zvyšuje a zároveň dochází ke snížení kyselosti jednotlivých druhů želé.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10863
Date: 2009-05-19
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 12517


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
orlová_2009_dp.pdfBlocked 3.228Mb PDF
orlová_2009_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open
orlová_2009_op.doc 35Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account