Možnosti výroby sterilovaných tavených sýrů s příchutí

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Možnosti výroby sterilovaných tavených sýrů s příchutí

Show full item record

No preview available
Title: Možnosti výroby sterilovaných tavených sýrů s příchutí
Author: Heliová, Vladěna
Advisor: Lazárková, Zuzana
Abstract: Tato bakalářská práce zkoumá možnosti výroby sterilovaných tavených sýrů s příchutí. Byly vyrobeny nesterilované a sterilované tavené sýry bez příchuti a s příchutí papriky a masa. Všechny vzorky byly hodnoceny v rámci chemické a senzorické analýzy. Chemická analýza zahrnovala stanovení pH, obsahu sušiny, popele, tuku a amoniaku. Senzorické hodnocení bylo provedeno pomocí 7 bodové stupnice a pořadové preferenční zkoušky. Pomocí většiny použitých příchutí byly překryty nevhodné organoleptické vlastnosti, tedy vařivá příchuť a tmavší barva sterilovaných tavených sýrů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10918
Date: 2009-05-27
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: C 12701


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
heliová_2009_bp.pdfBlocked 1006.Kb PDF
heliová_2009_vp.doc 38Kb Microsoft Word View/Open
heliová_2009_op.doc 48.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account