Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z drůbeže

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z drůbeže

Show full item record

No preview available
Title: Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z drůbeže
Author: Klčovská, Pavlína
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Biogenní aminy jsou látky vznikající v potravinách dekarboxylací volných aminokyselin. Tato reakce bývá většinou katalyzovaná činností technologicky škodlivých mikroorganizmů. Práce se zabývá stanovením biogenních aminů (tyraminu, histaminu, putrescinu, kadaverinu,spermidinu a sperminu) bakteriemi izolovanými z drůbeže pomocí skríningové metody a iontově výměnné chromatografie.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11022
Date: 2009-05-19
Availability: Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 19.05.2011
Department: Ústav potravinářského inženýrství
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 12702


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
klčovská_2009_dp.pdfBlocked 991.7Kb PDF
klčovská_2009_vp.doc 47Kb Microsoft Word View/Open
klčovská_2009_op.doc 53Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account