Ověření účinnosti a dávkování jednotlivých složek zlepšujících prostředků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Ověření účinnosti a dávkování jednotlivých složek zlepšujících prostředků

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Říhová, Alena
dc.date.accessioned 2010-07-18T12:49:48Z
dc.date.available 2010-07-18T12:49:48Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11143
dc.description.abstract Cílem této práce bylo porovnat účinnost a dávkování jednotlivých složek zlepšujících pří-pravků. Srovnání účinku bylo provedeno na vybraných 9 emulgátorech, 3 enzymech a kyselině askorbové. Zjištěné údaje o jednotlivých složkách zlepšovadel byly využity při navržení komplexního zlepšujícího přípravku s optimální účinností za konkurenčně nižší cenu. Vliv jednotlivých složek zlepšujících prostředků byl sledován paralelně na dvou vzorcích mouky odlišné jakosti za pomocí dvou dostupných reologických přístrojů - extenzografu a alveografu. Veškerá zjištění z reologických měření byla ověřena laboratorním pekařským pokusem jako jedinou rozhodující přímou metodou. cs
dc.format 69 s., 12 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 3153956 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pšeničná mouka cs
dc.subject složky zlepšujících přípravků cs
dc.subject pšeničné těsto cs
dc.subject reologické přístroje cs
dc.subject pekařský pokus cs
dc.subject wheat flour en
dc.subject bread improvers components en
dc.subject wheaten dought en
dc.subject rheology apparatus en
dc.subject bake experiment en
dc.title Ověření účinnosti a dávkování jednotlivých složek zlepšujících prostředků cs
dc.title.alternative Effect and do seing verification of flour improver particular components en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Burešová, Iva
dc.date.accepted 2010-05-31
dc.description.abstract-translated The sense of this work was compare operation and dosage of the bread improvers single components. The effect juxtaposition was effected on the choice 9 emulsifiers, 3 enzymes and acid ascorbic. The ascertained data about the improvers single components was used at complex improver proposition with optimum operation behind lower price. The influence of improvers single components was tracked concurrently on two different quality flour figures with the help of two accessible rheology apparatus. All inquests from rheology metering were tested by laboratory bake experiment like only decisive direct method. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 14694
dc.date.assigned 2009-01-04
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
říhová_2010_dp.pdf 3.007Mb PDF View/Open
říhová_2010_vp.doc 38Kb Microsoft Word View/Open
říhová_2010_op.doc 50Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account