Monitoring stravovacích zvyklostí malých dětí

DSpace Repository

Language: English čeština 

Monitoring stravovacích zvyklostí malých dětí

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňka, František
dc.contributor.author Mezuliáníková, Pavla
dc.date.accessioned 2010-07-18T18:15:07Z
dc.date.available 2010-07-18T18:15:07Z
dc.date.issued 2010-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/11384
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zabývá problematikou stravování dětí od 1 do 6 let. Je zaměřena na složení dětské stravy a četnosti konzumace jednotlivých potravin. Záměrem teoretické části je nastínit množství jednotlivých skupin potravin, které by dítě mělo konzumovat. První polovina praktické části je zaměřena na monitoring konzumace mléčných výrobků u dětí od 1 do 6 let. Záměrem bylo provést dotazníkový průzkum a v závislosti na věku určit rozdíly v jejich konzumaci. Ve druhé polovině porovnat jídelní lístky vybrané mateřské školy prostřednictvím programu Vyhodnocení ekonomiky výživy. Na základě vyhodnocení byly formulovány závěry, o úrovni stravování dotyčné mateřské školy. cs
dc.format 60 s, 14 s. příloh cs
dc.format.extent 11391352 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject děti cs
dc.subject výživa cs
dc.subject potraviny cs
dc.subject children en
dc.subject nutrition en
dc.subject foods en
dc.title Monitoring stravovacích zvyklostí malých dětí cs
dc.title.alternative Monitoring of young children boarding en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Lukášková, Eva
dc.date.accepted 2010-06-03
dc.description.abstract-translated The graduation theses deals with 1-6 year old children eating problems. It is also aimed for the structure of children meals and the frequency of particular food- stuffs consummation. The aim of the theoretical part is to outline the quality of different food- stuffs groups that children should consume. The first half of the practical part is aimed for monitoring of different milk products consu-ming by the children at the age of 1- 6. The intention was to realize the questionnaire re-search and point out differences in their consummation according to the age. In the second half I compare one kindergarden menu chosen through the programme - Evaluation of Nui-trition Economics. In terms of interpretation the results relating to the level of feeding in the mentioned kindergarden have been conceived. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 17328
dc.date.assigned 2010-01-04
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
mezuliáníková_2010_dp.pdf 10.86Mb PDF View/Open
mezuliáníková_2010_vp.doc 39.5Kb Microsoft Word View/Open
mezuliáníková_2010_op.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account