Význam vybraných polyfenolických látek obsažených ve víně

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Význam vybraných polyfenolických látek obsažených ve víně

Show full item record

No preview available
Title: Význam vybraných polyfenolických látek obsažených ve víně
Author: Eliášová, Eliška
Advisor: Lazárková, Zuzana
Abstract: Bakalářská práce se zabývá významem vybraných polyfenolických látek obsažených ve víně. Práce je rozčleněna do tří kapitol. V první kapitole je stručně objasněna technologie výroby červených a bílých vín. V druhé kapitole je popsáno chemické složení vína. Třetí kapitola je pak věnována polyfenolickým látkám, jejich příznivým účinkům, zejména antioxidačním a antimutagením. Hlavní část kapitoly popisuje rozdělení polyfenolických látek a charakterizuje nejdůležitější skupiny. Zvláštní pozornost je věnována katechinům, kvercetinu a resveratrolu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11950
Date: 2010-05-27
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 14942


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
eliášová_2010_bp.pdf 1.236Mb PDF View/Open
eliášová_2010_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
eliášová_2010_op.doc 33.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account