Exogenní karcinogeny v potravinách

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Exogenní karcinogeny v potravinách

Show full item record

No preview available
Title: Exogenní karcinogeny v potravinách
Author: Tomášů, Zuzana
Advisor: Julinová, Markéta
Abstract: Bakalářská práce se zabývá karcinogenními látkami obsaženými v potravinách rostlinného i živočišného původu. První část práce popisuje klasifikaci karcinogenů a jejich původ v potravinách. Dále se práce zaměřuje především na pesticidy, kdy se karcinogeny dostávají do potravního řetězce prostřednictvím zemědělské výroby. Následuje kapitola věnovaná polycyklickým aromatickým uhlovodíkům, zvláště vzniku a výskytu benzo(a)pyrenu v potravinách. V závěru práce je věnována pozornost mykotoxinům a vybraným typům toxických kovů. Uváděn je především jejich výskyt a obsah v potravinách, popisována je také toxicita.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12103
Date: 2010-05-28
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: B 14839


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
tomášů_2010_bp.pdf 2.078Mb PDF View/Open
tomášů_2010_vp.doc 39Kb Microsoft Word View/Open
tomášů_2010_op.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account