Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu

Show full item record

No preview available
Title: Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu
Author: Šomanová, Magda
Advisor: Gál, Robert
Abstract: Cílem práce bylo stanovení nutričních parametrů masa tj. stanovení obsahu vody, schopnosti masa vázat přidanou vodu, celkového obsahu dusíkatých látek, extrakci tuku a stanovení textury. Vybrané druhy masa (pštrosí, perliččí a krůtí) byly zakoupeny na ekofarmě a skladovány v mrazícím zařízení při teplotě - 18°C. Dále bylo úkolem stanovit stravitelnost masa enzymatickou hydrolýzou pankreatinem, pepsinem a kombinovanou metodou u vybraných druhů, a to v tepelně upraveném mase.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12868
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 15035


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
šomanová_2010_dp.pdf 1.073Mb PDF View/Open
šomanová_2010_vp.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open
šomanová_2010_op.doc 39Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account