Charakteristika a vlastnosti pohanky

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti pohanky

Show full item record

No preview available
Title: Charakteristika a vlastnosti pohanky
Author: Mrázová, Barbora
Advisor: Škrovánková, Soňa
Abstract: Bakalářská práce se zabývá jednou z významných pseudocereálií - pohankou, jejím chemickým složením, charakteristikou rostliny, využitím (potravina pro člověka, krmivo, ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu) a zdravotními účinky pohanky. Pohanka obsahuje rutin, který patří do skupiny fenolických látek. Rutin udržuje pevné a pružné cévy, má antioxidační a protizánětlivé účinky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13137
Date: 2010-05-26
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 14838


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
mrázová_2010_bp.pdf 1.827Mb PDF View/Open
mrázová_2010_vp.doc 44Kb Microsoft Word View/Open
mrázová_2010_op.doc 43Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account