Vztah konzumenta k pokrmu v závislosti na sociální zkušenosti.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vztah konzumenta k pokrmu v závislosti na sociální zkušenosti.

Show full item record

No preview available
Title: Vztah konzumenta k pokrmu v závislosti na sociální zkušenosti.
Author: Behenský, Václav
Advisor: Valášek, Pavel
Abstract: Diplomová práce se zabývá problematikou vztahu člověka, jako konzumenta, k pokrmu. Jeho vnímání a prožívání z pohledu psychosociálních aspektů, v oblasti konzumace stravy, v závislosti na přijatém stravovacím vzorci. Cílem práce bylo zjistit míru korekce tohoto vzorce u vybraných konzumentů, v závislosti na jejich sociální zkušenosti. Součástí práce jsou také dotazníkové průzkumy, zaměřené na porovnání stravovacích návyků v dětství a v současné době. Na hodnocení preferencí potravin se zaměřením na moučná, masitá a zeleninová jídla. Je zde popsán i experiment s vybranou skupinou konzumentů a porovnání jejich preferencí, předložených pokrmů z tradičních a netradičních surovin, v závislosti na jimi nesené sociální zkušenosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/13754
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 14551


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
behenský_2010_dp.pdf 2.644Mb PDF View/Open
behenský_2010_vp.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open
behenský_2010_op.doc 52Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account