Vliv přídavku sójové mouky na kvalitu pekařského výrobku

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv přídavku sójové mouky na kvalitu pekařského výrobku

Show full item record

No preview available
Title: Vliv přídavku sójové mouky na kvalitu pekařského výrobku
Author: Řezáčová, Simona
Advisor: Hanuštiak, Pavel
Abstract: Předkládaná práce se zabývá výrobou pečiva s přídavkem sójové mouky. Teoretická část práce je věnována nutriční hodnotě obilovin a sóji jako hlavních surovin pro výrobu běžné-ho pečiva. Dále jsou zde rozebrány i ostatní suroviny potřebné pro výrobu chleba a základ-ní technologie výroby a pečení chleba. Praktická část se zaměřuje na pečení chleba s přídavkem sójové mouky v domácí pekárně Panasonic SD - 253. Po upečení jsme získali čtyři druhy chleba o množství sójové mouky 0 %, 20 %, 40 % a 60 %. U těchto chlebů se stanovil objem, vlhkost, titrační kyselost střídy, celkový obsah dusíkatých látek, aminoky-selin a množství vlákniny. Na závěr byla provedena senzorická analýza jednotlivých druhů chleba.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14018
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: A 14781


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
řezáčová_2010_dp.pdf 1.752Mb PDF View/Open
řezáčová_2010_vp.doc 31Kb Microsoft Word View/Open
řezáčová_2010_op.doc 45Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account