Antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové na mikroflóru chlazené drůbeže

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové na mikroflóru chlazené drůbeže

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lukášková, Eva
dc.contributor.author Šteklová, Veronika
dc.date.accessioned 2010-07-13T18:06:54Z
dc.date.available 2010-07-13T18:06:54Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/1401
dc.description.abstract Hlavním cílem diplomové práce je ověřit antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové na kůži chlazené drůbeže na celkový počet mikroorganismů. Na kůži chlazené drůbeže se mohou vyskytovat bakterie rodu Salmonella, Pseudomonas, Staphylococcus, koliformní bakterie a další aerobní a anaerobní bakterie. Chlazená drůbež je uchovávána při 6°po dobu 4 dnů, potřena kyselinou kaprylovou (o koncentracích 0,5%, 1%, 2%, 3%, 4%). V průběhu těchto 4 dnů jsou odebírány alikvótní podíly vzorku, promývány ve fyziologickém roztoku a následně je provedeno vyočkování vzorků na půdy. Tyto vzorky jsou inkubovány při teplotě 37°C po dobu 24 h. V průběhu těchto 3 dnů bude měřena hodnota pH chlazené drůbeže. cs
dc.format 84 cs
dc.format.extent 1226680 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kyselina kaprylová cs
dc.subject antimikrobiální účinek cs
dc.subject chlazená drůbež cs
dc.subject bakteriální flóra chlazené drůbeže cs
dc.subject fyziologický roztok cs
dc.subject caprylic acid en
dc.subject antimicrobial effect en
dc.subject chiled chicken en
dc.subject bacterial flora chilled chicken en
dc.subject physiological solution en
dc.title Antimikrobiální účinek kyseliny kaprylové na mikroflóru chlazené drůbeže cs
dc.title.alternative Antimicrobial effect of caprylic acid on bacterial flora chilled chicken en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kramářová, Daniela
dc.date.accepted 2006-06-15
dc.description.abstract-translated The effect of caprylic acid on bacterial flora of skin of processed chickens was examined. The bacterial flora of the poultry skin can include Coliforms, Pseudomonas, Staphylococci, Salmonella and other aerobic and anaerobic bacteria The aim of this study was to assess susceptibility of bacteria contaminating poultry skin to caprylic acid (C8). Thus, chicken carcasses are stored at 6C for four days. Skin is inunct by caprylic emulsion (0,5%, 1%, 2%, 3%, 4%) and removed from carcasses, placed in sterile bottle with glass balls an physiological solution. Samples are incubated aerobically at 37C for 24 hours. Also pH will be measured during this 3 days. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/203 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-discipline Technology and economics of fat, detergent and cosmetics production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2304
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
šteklová_2006_dp.pdf 1.169Mb PDF View/Open
šteklová_2006_vp.doc 44.5Kb Microsoft Word View/Open
šteklová_2006_op.doc 44Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account