Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií

Show full item record

No preview available
Title: Nutriční hodnota piv vyrobených různou technologií
Author: Kolmanová, Irena
Advisor: Kráčmar, Stanislav
Abstract: Cílem této diplomové práce bylo stanovit obsah biogenních aminů v pivech vyrobených různou technologií. Byla použita piva se stupňovitostí 12o a 14o. Obsah biogenních aminů byl stanoven pomocí Automatického analyzátoru aminokyselin AAA400. Ve zkoumaných vzorcích byly detekovány biogenní aminy histamin, tyramin, putrescin, kadaverin a spermidin. Agmatin a spermin nebyly stanoveny ani v jednom z analyzovaných vzorků. Kvantitativně nejzastoupenějším biogenním aminem v analyzovaných pivech byl kadaverin. Celkový obsah biogenních aminů byl zanedbatelný z hlediska toxicity pro člo-věka.
URI: http://hdl.handle.net/10563/14287
Date: 2010-05-20
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: C 15047


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
kolmanová_2010_dp.pdf 1.767Mb PDF View/Open
kolmanová_2010_vp.doc 35.5Kb Microsoft Word View/Open
kolmanová_2010_op.doc 44Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account