Charakteristika kofeinu a možnosti jeho stanovení

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika kofeinu a možnosti jeho stanovení

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lazárková, Zuzana
dc.contributor.author Faltýnková, Martina
dc.date.accessioned 2012-03-09T02:27:50Z
dc.date.available 2012-03-09T02:27:50Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/14889
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je zaměřena na velmi známý alkaloid kofein. Náplní práce je charakterizování kofeinu z hlediska chemického a z hlediska jeho účinků na lidský organizmus. Dále se práce zabývá výskytem kofeinu, jeho metabolizmem a reakcemi a změnami, které mohou u kofeinu probíhat. V druhé polovině práce jsou popsány principy metod, kterými lze kofein stanovit a příklady konkrétních stanovení těchto metod, které jsou používány v praxi. cs
dc.format 47 s. (53595 znaků) cs
dc.format.extent 1344842 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject alkaloid cs
dc.subject kofein cs
dc.subject stimulant cs
dc.subject kapalinová chromatografie cs
dc.subject infračervená spektrometrie cs
dc.subject alkaloid en
dc.subject caffeine en
dc.subject stimulant en
dc.subject liquid chromatography en
dc.subject infrared spectrometry en
dc.title Charakteristika kofeinu a možnosti jeho stanovení cs
dc.title.alternative Characteristics of caffeine and opportunities for its determination en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Sumczynski, Daniela
dc.date.accepted 2011-06-13
dc.description.abstract-translated This work is focused on the well known alkaloid caffeine. The scope of the work is to characterize this alkaloid in terms of chemical composition and its effects on the human organism. The thesis also deals with the occurrence of caffeine, its metabolism and the reactions and changes that may concern caffeine. In the second half of the work there is described the principles of the caffeine analysis methods and particular examples of these methods that are used in practice. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22749
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
faltýnková_2011_bp.pdf 1.282Mb PDF View/Open
faltýnková_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
faltýnková_2011_op.doc 97.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account