Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.

DSpace Repository

Login

Language: English čeština 

Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.

Show full item record

No preview available
Title: Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.
Author: Marholtová, Andrea
Advisor: Mokrejš, Pavel
Abstract: Tato práce se zabývá modelováním podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach. V teoretické části jsou popsány vedlejší bílkovinné produkty vznikající při zpracování masa a možnosti jejich využití, poté následuje charakteristika technologie želatin. V praktické části je zkoumána extrakce želatiny. Extrakce želatiny (hydrolyzátu) probíhá ve třech fázích technologického procesu. V první fázi extrakčního procesu je surový materiál předzpracován ve třech odlišných prostředích v kyselém, neutrálním a zásaditém. Druhý stupeň extrakce je proveden enzymovým opracováním materiálu. Ve třetím stupni extrakce jsou sledovány vybrané technologické podmínky (teplota, čas) na kvalitu připravených želatin (hydrolyzátu). Naměřené výsledky jsou vyhodnoceny ve statistickém programu Statgraphics.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15168
Date: 2011-05-16
Availability: Bez omezení
Department: Ústav inženýrství polymerů
Discipline: Technologie a management
Grade for thesis and defense: A 21923


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
marholtová_2011_dp.pdf 1.737Mb PDF View/Open
marholtová_2011_vp.doc 98.5Kb Microsoft Word View/Open
marholtová_2011_op.doc 97Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account