Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z mléka a mléčných výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z mléka a mléčných výrobků

Show full item record

No preview available
Title: Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z mléka a mléčných výrobků
Author: Svobodová, Zuzana
Advisor: Buňková, Leona
Abstract: Cílem této práce bylo prozkoumání dekarboxylasové aktivity 99 bakteriálních kmenů izolovaných z mléka a mléčných výrobků (sýr Eidam, uzený Eidam, sýr Krolewski, Královský sýr, tavený sýr, sýr Jadel a syrové nepasterované mléko). Stanovení dekarboxylasové aktivity izolovaných kmenů bylo provedeno skríningovou metodou. Produkce jednotlivých biogenních aminů (histamin, tyramin, putrescin, kadaverin, agmatin, spermin a spermidin) izolovanými kmeny byla analyzována také metodou iontově výměnné chromatografie. Část práce se zabývá základní charakteristikou izolovaných bakterií.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15678
Date: 2011-05-30
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Discipline: Chemie a technologie potravin
Grade for thesis and defense: A 22783


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
svobodová_2011_bp.pdf 1.913Mb PDF View/Open
svobodová_2011_vp.doc 94Kb Microsoft Word View/Open
svobodová_2011_op.pdf 135.3Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account