Vliv teploty skladování na jakost pekárenského výrobku veka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv teploty skladování na jakost pekárenského výrobku veka

Show full item record

No preview available
Title: Vliv teploty skladování na jakost pekárenského výrobku veka
Author: Láníčková, Monika
Advisor: Hrabě, Jan
Abstract: Cílem práce bylo sledování jakostních změn pekárenského výrobku VEKA v závislosti na teplotě skladování a vlivu dalších faktorů jako je surovina, přídatné látky a mikrobiální jakost finálního výrobku. U tohoto výrobku se projevují v průběhu skladování jednak senzorické nedostatky (vysýchání výrobku) zapříčiněné v podstatě retrogradací škrobu a mikrobiální nedostatky, jako důsledek mikrobiální kontaminace VEKY skladované v nevyhovujících prostorách. V experimentální části byl proveden skladovací pokus s vyrobenými produkty při dvou různých teplotách a sice 15°C a 25°C. Senzorické parametry pro hodnocení byly stanoveny dle podnikové normy a to vzhled, tvar, kůrka, povrch, střídka, chuť a vůně. Ze získaných výsledků vyplývá, že teplota skladování při 15°C zachovává typické senzorické vlastnosti pekárenského výrobku VEKA a při udržení zdravotní nezávadnosti produktu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/15685
Date: 2011-05-19
Availability: Bez omezení
Department: Ústav biochemie a analýzy potravin
Discipline: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Grade for thesis and defense: B 21759


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
láníčková_2011_dp.pdf 1021.Kb PDF View/Open
láníčková_2011_vp.doc 95Kb Microsoft Word View/Open
láníčková_2011_op.doc 96Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account