Stanovení pšeničných bílkovin metodou UPLC

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení pšeničných bílkovin metodou UPLC

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Dvořáková, Monika
dc.contributor.author Ovsíková, Lucie
dc.date.accessioned 2012-03-09T11:58:19Z
dc.date.available 2012-03-09T11:58:19Z
dc.date.issued 2011-05-30
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15692
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá stanovením bílkovin pomocí ultra účinné kapalinové chromatografie (UPLC). Popisuje charakteristiku a stanovení pšeničných bílkovin, které jsou významné tím, že tvoří pružný gel?lepek. UPLC metoda patří mezi novou separační techniku v kapalinové chromatografii. Práce se také zabývá extrakcí jednotlivých frakcí pšeničných bílkovin a následným stanovení bílkovin pomocí různých metod z mouky, těsta a pečiva. cs
dc.format 65 s. (12 692 znaků) cs
dc.format.extent 1884734 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject pšeničné bílkoviny cs
dc.subject lepek cs
dc.subject extrakce cs
dc.subject UPLC cs
dc.subject stanovení bílkovin cs
dc.subject wheat protein en
dc.subject gluten en
dc.subject extractions en
dc.subject UPLC en
dc.subject determination of protein en
dc.title Stanovení pšeničných bílkovin metodou UPLC cs
dc.title.alternative Determination of Wheat Proteins Using UPLC en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Burešová, Iva
dc.date.accepted 2011-06-24
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with the determination of protein by ultra performance liquid chromatogramy (UPLC). It describes characteristics and determination of wheat proteins that are important that a flexible gel - gluten. UPLC method belongs to a new separation technique in liquid chromatography. The thesis deals with the extraction of wheat protein fractions and subsequent determination by different methods of flour, dough and bread. en
dc.description.department Ústav technologie a mikrobiologie potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/144 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22763
dc.date.assigned 2011-02-11
utb.result.grade C


Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
ovsíková_2011_bp.pdf 1.797Mb PDF Zobrazit/otevřít
ovsíková_2011_vp.doc 91.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
ovsíková_2011_op.doc 95.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet