Dieteticko-nutriční hodnocení masných výrobků s přídavkem probiotických a klasických startovacích kultur.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Dieteticko-nutriční hodnocení masných výrobků s přídavkem probiotických a klasických startovacích kultur.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Dědek, Stanislav
dc.date.accessioned 2012-03-09T14:15:03Z
dc.date.available 2012-03-09T14:15:03Z
dc.date.issued 2011-05-20
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/15859
dc.description.abstract Tato práce byla zpracována na téma ?Fermentované masné výrobky s přídavkem probio-tické a klasické startovací kultury? Práce je rozdělena na dvě části a to část teoretickou a praktickou. V teoretické části bylo cílem popsat technologii výroby fermentovaných mas-ných výrobku, charakterizovat jednotlivé probiotické mikroorganismy, které se používají při výrobě fermentovaných masných výrobků a definovat účinky probiotik na lidský orga-nismus. V rámci diplomové práce byl posuzován vliv konzumace fermentovaných masných výrobků s přídavkem probiotických startovacích kultur a klasických startovacích kultur na zažívací potíže, byla provedena chemická, analýza a senzorické hodnocení fermentovaných masných výrobků Ovčácká klobása a Poličan. cs
dc.format 89 s. cs
dc.format.extent 1308447 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject fermentované masné výrobky cs
dc.subject probiotika v masných výrobcích cs
dc.subject probiotické kultury cs
dc.subject fermented meat products en
dc.subject probiotics in meat products en
dc.subject probiotic's culture en
dc.title Dieteticko-nutriční hodnocení masných výrobků s přídavkem probiotických a klasických startovacích kultur. cs
dc.title.alternative Dietetic-nutritional Evaluation of Meat Products with the Addition of Probiotic and Conventional Starter Cultures en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Holko, Ivan
dc.date.accepted 2011-06-07
dc.description.abstract-translated This work was elaborated on the theme of Meat products with the addition probiotics and conventional starter cultures. The master thesis is devided into two parts, namely the theo-retic and the practical part. The aim was characterization of the production of fermented meat products., characterization individual probiotics organisms, which are used in the manufacture of fermented meat products and define the effects of probiotics on the human body. The thesis has evaluated the effect of consumption fermented meat products with conven-tional starter culture and probitics starter cultures for digestive problems, was effected chemical, mikrobiology nad sensory analysis fermented meat products Ovčácká klobása and Poličan. en
dc.description.department Ústav biochemie a analýzy potravin cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/196 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, Hygiene and Economics of Food Production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and Food Technologies en
dc.identifier.stag 22606
dc.date.assigned 2011-02-25
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
dědek_2011_dp.pdf 1.247Mb PDF View/Open
dědek_2011_vp.doc 96Kb Microsoft Word View/Open
dědek_2011_op.doc 96.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account