Mastitida krav a výskyt stafylokoků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Mastitida krav a výskyt stafylokoků

Show simple item record

dc.contributor.advisor Grossmann, Miroslav
dc.contributor.author Šípalová, Markéta
dc.date.accessioned 2010-07-13T19:28:51Z
dc.date.available 2010-07-13T19:28:51Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/1590
dc.description.abstract Bakalářská práce pojednává o mastitidě krav. Teoretická část se zabývá mastitidou obecně s přihlédnutím na mastitidy způsobené bakterií rodu Staphylococcus aureus. V praktické části je vypracována představa o možném koloběhu bakterie rodu Staphylococcus aureus ve stájových prostorách. V závěru byly vyhodnoceny výsledky praktické části a navrženo řešení pro snížení přenosu mastitidy. cs
dc.format 55s.,11s. obr. příloh+tabulky cs
dc.format.extent 3529924 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject mastitida krav cs
dc.subject Staphylococcus aureus cs
dc.subject somatické buňky v mléce cs
dc.subject stěry struků cs
dc.subject ovzduší ve stáji cs
dc.subject desinfekce dojícího zařízení cs
dc.subject bovine mastitis en
dc.subject Staphylococcus aureus en
dc.subject somatic cells in the milk en
dc.subject swab of the teat en
dc.subject environment in the cowshed en
dc.subject disinfection of the milking unit en
dc.title Mastitida krav a výskyt stafylokoků cs
dc.title.alternative The bovine mastitis and the occurrence of the Staphylococcus en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Březina, Pavel
dc.date.accepted 2006-06-26
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the bovine mastitis. The theoretical part contents mastitis generally, but takes mastitis caused bacteria Staphylococcus aureus into account. In the practical part the conception of the possible circulation of the bacteria genus Staphylo-coccus aureus in the cowshed is worked out. In the conclusion the results of the practical part were evaluated and the solution for the reduction of the transmission was proposed. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/143 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 2186
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
šípalová_2006_bp.pdfBlocked 3.366Mb PDF View/Open
šípalová_2006_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
šípalová_2006_op.doc 41Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account